fbpx

Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi

250 

Eğitim Hakkında:

  • Eğitim online sınıf eğitimidir.
  • Eğitime, belirlenen saatlerde canlı olarak katılacaksınız.
  • Eğitime, Telefon Tablet yada Bilgisayar ile girebilirsiniz.
  • Sınıf kapasitesi en fazla 30 kişidir.
  • Eğitim sonunda, sertifikanız adresinize kargolanır.
  • Grup eğitimleri için temasa geçiniz.

Sevdiklerinizle paylaşın!

30 adet stokta

Açıklama

Eğitim tarihi: 19-20 Ekim 2019

Saat:20:00-23.00 arası

Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi

(MEB Onaylı Sertifikalı!)

Yıllardır Hayalinizde Olan İşletmenizi Kurdunuz ve İşletmenizin Sürekliliğini Sağlayarak Gelecek Nesillere Taşımak İstiyorsunuz?

İşte Fırsat! Artan Rekabet Ortamında İşletmenin Değerini Arttır ve İşletmeni Rekabet Ortamında Öne Çıkar

İşletmenizde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimleri ile İşletmenizi Sağlık ve Hijyen Kurallarına Uygunlukları ile Öne Çıkarabilir ve Güvenle Gelecek Nesillere Taşıyabilirsiniz.

EĞİTİMİN AMACI Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Halk sağlığını doğrudan etkileyen işletmelerde (Gıda hammaddesi üretimi ve dağıtımını yapan işletmeleri‚ Gıda üretimi yapan işletmeler‚ Gıda toptan ve perakendeciliği yapan işletmeler‚ Kafeler ve restoranlar‚ Catering Firmaları‚ İnsani tüketim amaçlı sular ve Doğal mineralli su üretim işletmeler veya tesisler‚ Su Dağıtımı Yapan İşletmeler‚ Kaplıcalar‚ Hamamlar ve Saunalar‚ Erkek ve Kadın Kuaförleri‚ Dövme ve Pirsing Yapılan Yerler‚ Spa‚ Masaj ve Güzellik salonları‚ Otel‚ motel‚ pansiyon ve misafirhane vb yerler) hijyen esaslarının anlatılması ve çalışanların hijyeni konusunda bilgilendirilmesi için hazırlanmıştır.

İşletmeler bu eğitimi neden almalıdır? Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından‚ Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli tesislerin fiziksel nitelikleriyle işletme ve hizmet ve kalitesinin sürekliliğinin değerlendirilmesi amacıyla tesislerden gelen talep üzerine veya bakanlığın gerekli gördüğü hallerde turizm tesislerinin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelik kapsamında sınıflandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmada sektör temsilcileri ile birlikte bakanlık yetkilileri tesisleri sınıflandırma formları üzerinden değerlendirmektedir.

28698 sayılı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında işletmelerin Hijyen eğitimi zorunluluğu bildirilmiştir. Gıda (gıda hammaddelerin üretiminden son tüketiciye kadar tüm aşamasındaki ürünler‚ yiyecek ve içecek maddelerin hazırlanmasında) ‚ Su sektöründe ve diğer işletmelerde sağlık ve hijyen kurallarına uygunluk açısından alınan puanlar tesisin sınıflandırılmasının yükselmesine veya düşmesine neden olmaktadır.

Gıda ve Su Sektörleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan bu değerlendirmeden başka gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından 5996 sayılı veteriner hizmetleri bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ve ilgili mevzuat gereğince denetlenmekte ve kontrol edilmektedir. İşletmeler ayrıca HACCP tehlike analizi‚ kritik kontrol noktaları ile iyi uygulama klavuzu gibi sistemleri uygulamakla yükümlüdür.

Hijyen Eğitimi Belgesiz İşçi Çalıştırılırsa

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282 nci maddesi gereğince;

  • Her bir personel için ayrı ayrı olmak üzere 440.-Türk Lirasından 1766.-Türk Lirasına kadar (2017 yılı için)  idari para cezası verilecektir.

Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı hareket eden;

  • Birincil üretim yapanlara idari para cezası 1.544 TL TL,
  • Perakende işyerlerine 3.091 TL, diğer işyerlerine 7.732 TL,
  • Bakanlıktan onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara idari para cezası 15.466 TL
  • depo ve satış yerlerine 7.732 TL,
  • Kayıt yaptırmayan üretim yerlerine idari para cezası 3.091 TL,  perakende işyerlerine 1.544 TL,

 Yapılan resmî kontroller sırasında;

  • işyerinin tamamının veya bir bölümünün insan sağlığı ve gıda güvenilirliği, hayvan sağlığı ve yem güvenilirliği açısından tehlike oluşturması ve acil tedbirleri gerektirmesi durumunda idari para cezası olarak üretim yerlerine 7.732 TL, perakende işyerlerine 1.544
  • Resmi kontrollerde gerekli kolaylığı göstermeyenlere fiil suç oluşturmadığı takdirde idari para cezası 7.732 TL olarak uygulanır.
  • Gıda kodeksine aykırı gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretmenin idari para cezası 15.466 TL,
  • Resmî kontrol sonucu bozulduğu, kokuştuğu, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar gördüğü, son tüketim tarihi geçtiği tespit edilen ürünlerin piyasada bulunması, satışa veya tüketime sunulması hâlinde işyeri sahiplerine uygulanan idari para cezası 1.544 TL,

Sevdiklerinizle paylaşın!

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Eğitmen Hakkıdna:

Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.